Global arquitectes

arquitectura i urbanisme conscients

Serveis

Cèdula habitabilitat

La cèdula habitabilitat de segona ocupació és un document que certifica que l’habitatge compleix amb les condicions mínimes d’habitabilitat i per tant pot ser ocupat per persones. Les cèdules tenen una caducitat. Un cop caducades, és necessari tramitar una nova cèdula d’habitabilitat de segona ocupació. Aquesta és requerida en cas de contractar subministres d’aigua, electricitat o gas,  llogar o vendre l’habitatge.

Per tramitar la cèdula habitabilitat cal que un de nosaltres, com a tècnics, visitem l’habitatge, prenem les mides de totes les estances i comprovem visualment que l’habitatge té totes les peces i equips necessaris. Si es disposa de la cèdula caducada, cal poder-ne anotar les seves dades. De tota la informació recollida es fa un certificat que es visa al Col·legi d’Arquitectes i s’entra a l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Un cop revistat per l’agència, aquesta emet la cèdula d’habitabilitat que es fa arribar al propietari per correu postal. Els tècnics de l’agència es reserven el dret de visitar l’habitatge i pot ser que sol·licitin documentació addicional.

Tot el procés té una durada aproximada de 5 setmanes fins a la recepció de la nova cèdula.

El nostre compromís és fer les visites a les hores acordades i fer els consells o advertències que corresponguin perquè l’habitatge compleixi amb les condicions establertes pel decret.

  • Tarifa tipus: 125 € + IVA
  • Cèdula + certificació energètica de l’habitatge: 260 € + IVA

Per habitatges existents situats a l’àrea metropolitana de Barcelona o comarques centrals fins a 100 m2 útils, inclou totes les taxes i despeses de tramitació.